Stop Snaaien

Overwin je eetbuien en geniet bewust van wat lekkers zonder je schuldig te voelen

De hele dag heb je al zin in iets lekkers, maar nee je wilt nu echt die paar kilo afvallen.  Je voelt een enorme drang om te eten. Je hebt zooooo’n zin in iets lekkers. In je hoofd ben je constant bezig met wat je wel en niet mag eten.

Trek naar zoetigheid of chips, het maakt niet uit! Die reep chocolade moet op en die pak koek ook..  

Nadat je dit hebt gegeten, baal je enorm van jezelf. Waarom lukt het mij toch niet? Het lijkt wel alsof je er geen grip op hebt. Je bent weer teleurgesteld in jezelf en besluit dat je vanaf maandag écht gaat beginnen.

Maar of het dan wel lukt?

Herkenbaar?

Elke maandag begon ik weer met een nieuwe poging…

Ik weet het nog goed. Ik zat op de bank en had net een zak chips op en was aan het bedenken wat ik nu eens kon gaan eten. Ik ging voor een stuk chocolade en zonder dat ik er écht van genoot, at ik de hele reep op.

Ik wilde graag slank zijn, maar elke poging mislukte. Omdat de week voor mijn gevoel verpest was na een hand chips, kon ik net zo goed die reep chocolade ook nog wel eten. Het maakte toch niet meer uit.

Dit ging een lange tijd zo door. Op maandag begon ik met diëten en op woensdag was de week weer mislukt, dus begon ik de maandag erop weer opnieuw.

 

Let me tell you, het kan anders!!

Inmiddels ben ik van mijn eetbuien af en weet ik precies hoe ik een slank lichaam behoud en geniet van lekker eten. Ik ben gestopt met diëten. Ik heb een gezonde relatie met eten en dat gun ik jou ook. 

Ik ga je in deze minicursus leren hoe je van je eetbuiten afkomt en hoe je weer leert te genieten van wat lekkers. 

Deze minicursus helpt jou om  schuldgevoelens en frustratie rondom eten weg te nemen en weer bewust te genieten van wat lekkers zoals één koekje of een stuk chocolade. 

BEN JE KLAAR MET HET ‘MWEH’ GEVOEL?

Die constante onrust in je hoofd, dat vetrandje om je middel en al dat ongezonde eten. Je voelt aan alles dat je er klaar mee bent. Je wilt weer goed voor jezelf zorgen en weer lekker in je vel zitten. Nu is het moment om in actie te komen! 

Dit is waar de minicursus precies uit bestaat:

Les 1: hoe ontstaat snaaien

Snaaien kan verschillende oorzaken hebben. Om hiermee aan de slag te gaan is het belangrijk om erachter te komen wat jouw oorzaak is.

 

Les 2: je overtuigingen en gedachten aanpakken

Welke overtuigingen zijn er bij jou ontstaan? Welke gedachten heb jij als je kiest voor wat lekkers? Kortom, in deze les bespreken we jouw belemmerende overtuigingen.

 

Les 3: sta stil bij je emoties

Emoties zijn er altijd bij iedereen. Of je nu heel verdrietig of blij bent. Eet jij de hele snoepkast leeg als je emoties voelt?

 

Les 4: je mag alles eten!

Ja, je leest het goed. Je mag alles eten! Er zijn vanaf nu geen verboden producten meer. Je mag alles eten wanneer en hoe jij dat wilt.

 

Les 5: ontdek je verzadiging

Heb je hoofd of buikhonger? Wanneer kies je voor wat lekkers? En hoe merk je dat het gewoon voldoende is wat je hebt gegeten?

 

Les 6: laat het los

Geniet (weer) van eten en voel je zelfverzekerd.

 

Wat levert dit traject jou op?

Z

Je overwint je eetbuien

Z

Rust rondom eten ervaren

Z

Je voelt je weer zelfverzekerd

Z

Je leert bewust te genieten van wat lekkers

Z

Je bent niet meer de hele dag bezig met eten op een negatieve manier