Stap 3 Mindset

Stap 3: Mindset

 

A beautiful day

begins with a beautiful

mindset

Mindset

Mindset is één van de stappen die in we in dit online programma behandelen. In mijn ogen heeft afvallen alles te maken met een juiste mindset. Jaren geleden was ik constant bezig met eten. Uiteindelijk ben ik bewuster gaan kijken naar mijn gedachtes, gevoel en gedrag. Als je bewust kijkt naar waarom je iets doet en/of denkt, dan kan je daar veel meer in veranderen dan je denkt. Ook ik dacht vroeger dat ik bij wijze van spreken aankwam van een glas water en dat mijn vriendinnen wel alles konden eten zonder aan te komen. Die gedachtes ben ik inmiddels kwijt en ik weet zeker dat het jou ook lukt om bepaalde negatieve gedachtes los te laten. Hiervoor is wel oefening nodig.

Je mindset is je denkwijze.

Je mindset is de leidende kracht achter je acties, gedrag en beslissingen.

Jouw mindset heeft heel veel kracht.

Module + opdracht mindset

In deze week laat ik je zien hoe mindset werkt. Om je mindset beter te begrijpen, maak ik gebruik van het G-schema. 

Moeilijke momenten

 

Hoe weersta je een moeilijk moment?

Met moeilijke momenten hebben we allemaal te maken. Er zijn constant momenten waarin we geprikkeld worden door onze (eet)omgeving. Denk aan een verjaardag of op je werk. Constant zijn er mensen om je heen aan het eten. Dit zet ook aan tot eten. Deze verleidingen zijn soms lastig te negeren en/of weerstaan, de een gaat hier makkelijker mee om dan de ander. Ik begrijp dat heel goed. Ook ik ervaar moeilijke momenten. Hieronder geef ik je een aantal tips die je kan gebruiken tijdens deze moeilijk moment of juist om deze moeilijke momenten te voorkomen.

Geef je eten een cijfer!

Jouw lichaam verdient alleen nog hele hoge cijfers. Als je kiest voor iets ongezonds, kies dan alleen het allerlekkerste en het allerbeste. In het filmpje hieronder licht ik de oefening kort toe.