Bonus: Hoe zorg je ervoor dat je altijd gezonde producten in huis hebt en onderweg meeneemt

Stap 4: Zorgen voor gezonde producten

Fall in LOVE with taking care of yourself

Hoe zorg je ervoor dat je altijd gezonde producten in huis hebt en onderweg meeneemt?

In het dagelijks leven zijn er veel verleidingen om voor iets ongezonds te kiezen. Denk aan een benzinestation, de kantine op jouw werk of de sportkantine. Overal waar je komt zijn ongezonde producten. Daarom is het erg belangrijk om goede producten in huis te hebben, maar ook om mee te nemen als je onderweg bent of naar je werk gaat. Daarom is het goed als je hier al rekening mee houdt als je boodschappen doet, denk hierbij ook na over gezonde producten die je onderweg mee kan nemen.

 

 

 

Module + opdracht zorgen voor gezonde producten

Klik snel op de link om naar de module te gaan.

80/20 regel

Waarschijnlijk heb je al wel eens van de 80/20 regel gehoord. Je eet 80% van de tijd gezond en overige 20% gun je jezelf minder gezonde voeding. Het is namelijk niet de bedoeling dat je jezelf van alles gaat verbieden. Als ik de hele dag tegen mijzelf zeg dat ik iets niet mag, dan wil het juist. Als jij de hele dag tegen jezelf zegt dat je geen stukje chocola mag, dan ben je de hele dag bezig met chocola. Gun jezelf af en toe iets wat je ├ęcht heel erg lekker vindt. Iedereen heeft af en toe de behoefte om minder gezonde voeding te eten en dat MAG dus ook. Doordat je voor het grootste gedeelte gezond eet, is er ruimte om af en toe iets te eten wat minder gezond is. Omdat je dit af en toe doet, kom je daar niet van aan en voel je je ook nog eens helemaal goed.

Elke dag een vette hap?

Betekent dit nu dat je elke avond patat en een hamburger kan eten omdat je de dag rest van de dag gezond hebt gegeten? Nee dat betekent de 80/20 regel niet. Het gaat erom dat je af en toe kiest voor wat je ├ęcht heel erg lekker vindt. Ik neem bijvoorbeeld regelmatig een stukje chocola. Ik neem dan over het algemeen 1 of 2 kleine blokjes en daar ben ik op dat moment gelukkig mee. Ik hoef dan ook niet de hele reep, omdat ik weet dat ik de andere dagen ook een stukje kan pakken. Ik geniet er bewust van en ik voel mij dan oprecht goed.

Niet schuldig voelen

Voel je dus niet schuldig als je een keer iets ongezonds pakt. Juist af en toe doen! Als jij over het algemeen gezond eet en een stukje chocola wilt, dan is dat helemaal geen probleem. Dit heeft alles te maken met mindset en jouw nieuwe leefstijl. Op deze manier zie je het afvallen en op gewicht blijven als een leefstijl en kan je het makkelijk volhouden.