Wil je graag wat kilo’s afvallen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Door goed voor jezelf te zorgen, gezond te eten en een gezond gewicht te creëren en te behouden zorg je ervoor dat je meer energie hebt en lekker in je vel zit.

  1. Vermijd suikers

Kijk op verpakkingen om te zien waar onnodige suikers inzitten. Wanneer je dagelijks veel suiker binnen krijgt ontstaat er een vicieuze cirkel. Jouw lichaam is gewend aan suiker en zal hier steeds weer naar vragen. Als je dit gaat beperken, zal jouw lichaam er steeds minder en minder om vragen. Als jij zin hebt in zoete trek begin dan met het nemen van fruit of chocola met minimaal 72% cacao.

2. Drink 2 liter water per dag

Jouw lichaam heeft voldoende vocht nodig. Als je voldoende water drinkt, gaat dit jou helpen in het afvalproces. Drink voor en tijdens het eten een groot glas water. Probeer alle andere soorten dranken te vermijden. In andere dranken zitten al snel een hoop suikers.

3. Gezonde levensstijl

Ik ben persoonlijk geen fan van diëten. Met de meeste diëten is het de bedoeling dat je in zo’n kort mogelijke tijd veel kilo’s afvalt. Vaak leer je niet wat gezonde keuzes zijn voor jouw lichaam. Een dieet is vaak streng en moeilijk vol te houden. Een veel voorkomend gevolg is dat wanneer jij stopt met het volgen van een dieet je terugvalt in je oude patroon. Investeer in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl die bij jou past. Een gezonde levensstijl helpt jou een gezond gewicht te halen en ook te behouden.

4. Doe 1 a 2 keer in de week boodschappen

Boodschappen doen na het werk of tijdens de lunchpauze is vaak geen goed idee. Wanneer je trekt hebt, kies je al sneller voor meer ongezonde producten. Maak van te voren een boodschappenlijstje en ga op pad met een goed gevulde maag. Het kan ook helpen om je boodschappen online te bestellen. Op deze manier kom je nog minder snel in de verleiding om ongezonde producten te kopen.

5. Kies voor volkorenproducten

Volkoren producten bevatten langzame koolhydraten. Door volkoren producten behoud je langer een verzadigd gevoel. Ik zie het vaak gebeuren dat mensen in het afvalproces brood, pasta en wraps skippen. Ik raad je aan om dit te blijven eten, maar dan wel in de vorm van volkorenproducten. Je blijft langer verzadigd en je kan eindeloos variëren met dit soort producten.

6. Beweeg!

We weten inmiddels allemaal wel dat bewegen belangrijk is. Dit is niet alleen belangrijk als je wil afvallen, maar het is belangrijk voor een gezond lichaam. Zoek iets wat je leuk vindt. Koop een springtouw, ga een stuk wandelen of ga opzoek naar een teamsport. Het helpt ook om een sportmaatje te zoeken, zodat je elkaar motiveert.

7. Drink een groene smoothie als ontbijt of tussendoortje

Kies vaker voor een gezonde groene smoothie! Je krijgt er energie van, helpt in het afvalproces en het is ook nog is beter voor de algemene gezondheid. Via een groene smoothie krijg je al snel een hoop vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels binnen.

8. Eet niet te weinig

Als je wat kilo’s kwijt wil is het al snel dat je denkt dat je minder moet gaan eten. Dit een van de grootste fouten die ik voorbij zie komen. In veel gevallen is het de bedoeling dat je niet minder moet gaan eten, maar juist anders moet gaan eten. Laat een coach met je meekijken hoe jouw gemiddelde week qua eten eruit ziet. Soms zijn er maar een paar aanpassingen nodig om een mooi resultaat te behalen.

9. Gezonde tussendoortjes

Wanneer jij er dagelijks voor zorgt dat je gezonde tussendoortjes binnen handbereik hebt, kan je veel  makkelijker de verleiding weerstaan om ongezonde tussendoortjes te weerstaan. Bereid je tussendoortjes voor in de vorm van een groene smoothie, fruit, rijstwafels of ongezouten noten.

10. Moeilijke momenten

Een mindere dag of moment hebben we allemaal wel is. Een keer iets te veel gegeten? Laat het los en ga niet denken nu maakt het toch allemaal niet meer uit. Heb vertrouwen in jezelf! Wees trots op jezelf, dat je na een moeilijk moment, sterk genoeg bent om het gezonde eten weer op te pakken.