Interview met Roos Sophie van Twisk

Roos is 23 en heeft een geweldig jaar achter de rug. Ze ronde haar studie Business & Finance af en werkt nu als Business Development Manager bij Rembrandt. Ze was bovendien één van de finalisten van Miss Nederland 2020. Ik ben benieuwd hoe ze zo fit en slank blijft en of ze voor de finale van Miss Nederland veel moest laten om er extra goed uit te zien. Ik heb Roos hier een paar vragen over gesteld.

Wat doe jij om fit te blijven?
Ik wandel elke ochtend ongeveer een uur. Ik vind het heerlijk om mijn dag te beginnen met wandelen. Ik zorg ervoor dat ik aan de 10.000 stappen per dag kom. Daarnaast sport ik ongeveer vier keer in de week. Helaas zijn op dit moment de sportscholen weer dicht, maar anders ben ik regelmatig in de sportschool te vinden.

Heb jij iets extra’s gedaan om er voor de Miss Nederland verkiezing goed uit te zien?
Voor de finale van Miss Nederland ben ik meer gaan sporten. Ik leefde echt naar de finale toe en daarom wilde ik voor 100% goed en energiek in mijn vel zitten. Ik deed naast het vele sporten aan intermittent fasting. Dat houdt in dat je tussen bepaalde tijden eet. Het idee achter deze methode is dat je een tijdje niets eet. Als je wat langer vast, schakelt je lichaam over van een koolhydraatverbranding naar een vetverbranding. Omdat ik mijzelf af en toe wel iets lekkers gunde, mocht ik één keer per dag een suikermoment. Op dit moment weeg ik vijf kilo zwaarder dan tijdens de Miss Nederland finale. Ik ben hier helemaal oké mee, omdat te mager mij niet staat. Als ik de vijf kilo er af wil houden, moet ik daar zo veel voor doen dat ik het niet leuk vindt. Ik wil op een leuke en goede manier met eten bezig zijn.

Let jij (veel) op je voeding?
Ik let zeker op mijn voeding en kies ook bewust voor iets lekkers. Dit betekent voor mij dat de verhoudingen goed moeten zijn. Ik ga nooit voor veel koolhydraten en een bak ijs. Als ik voor een bak ijs kies, dan let ik er op dat ik die dag gezond en minder koolhydraten eet. Op deze manier blijft de balans er en gun ik mijzelf af en toe iets waar ik écht zin in heb.

Waar krijg jij energie van?
Voor mij is wandelen meditatie en daar ik krijg veel energie van. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en ondertussen een podcast of serie te luisteren. Als de sportscholen open zijn, dan ben ik daar veel te vinden. Ik doe dit niet alleen om er goed uit te zien, maar ook omdat ik daar veel energie van krijg.

Heb je tips om fit en slank te blijven?
Het klinkt simpel, maar voor mij is het echt de balans in eten en bewegen. Dus niet een bak ijs, een pak koekjes en een bord pasta. Ik kies bewust voor iets lekkers en daarnaast eet ik gezond. Ik wandel elke ochtend en ik ben ervan overtuigd dat dit helpt om fit en slank te blijven. Ik stel mezelf elke dag een doel en dat is minimaal een uur bewegen. Omdat ik zo veel beweeg, mag ik wat vaker iets lekkers. Naast het bewegen en eten is mijn belangrijkste tip dat je happy moet en mag zijn met jezelf. Kijk niet altijd naar een ander, maar wees blij en trots op jezelf.