Sommige mensen vinden wandelen misschien suf, nou ik vind het heerlijk! Heerlijk om buiten te zijn, met mijn gedachtes af te dwalen en ook nog is goed bezig te zijn. Met een half uur wandelen per dag verbeter je je gezondheid. Je vermindert hart- en vaatziekten en je voelt je ook nog is fitter en energieker.

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je laat namelijk meer negatieve gedachtes los als je een stuk wandelt. Het stimuleert je gelukshormoon en heeft ook nog is een anti-depressieve werking. Niet voor niks wordt er vaak geadviseerd voor mensen die burn-out klachten hebben om de natuur op te zoeken en regelmatig een rondje te lopen.

Het afgelopen jaar liep ik met twee vrienden de Nijmeegse vierdaagse. Wat een ervaring was dat! Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het ongelofelijk pittig vond. We liepen het maximale aantal kilometers (50) en dat dus vier dagen. Ik liep al regelmatig een rondje in de avond, dus ik dacht dat doe ik wel even. Nou dat viel even goed tegen. Gelukkig heb ik het uiteindelijk wel gehaald, door heel veel steun van familie en vrienden. Nu begrijp ik natuurlijk dat je dit niet ook gaat doen. Maar door het vele lopen, ben ik echt gaan inzien hoe ongelofelijk goed wandelen is en hoeveel voordelen je hieruit kan halen.

Het is de bedoeling dat we 10.000 stappen per dag maken. Nu denk je dat je daar misschien wel aan komt, maar dit kan nog is goed tegen vallen. Heb jij al wel is bijgehouden hoeveel stappen je op een dag maakt? Als je in de avond na het eten nog 30 minuten gaat wandelen, kom je er zo aan. En wat ook mooi is meegenomen; je slaapt er ook nog is beter door.

Dus… ga jij proberen om een paar keer in de week een rondje te lopen?