Heerlijke dadel-bananencake

 

Deze dadel-bananencake is echt MEGA lekker! Super makkelijk om te maken. Sla dit recept snel op, perfect om te maken op een herfst dag als vandaag! ūüßĀ

 

Ingredi√ęnten:¬†
2 bananen 
220 gram dadels 
Flinke hand walnoten 
1 ei 
50 ml halfvolle of plantaardige melk 
200 gram volkorenmeel 
7 gram bakpoeder 
1,5 tl kaneel 
1 zakje vanillesuiker 
Boter of olijfolie om de cakevorm in te vetten 
Snufje zout 
 

Uitleg:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm alvast in met boter of olie. Pureer de bananen tot een glad mengsel. Snijd 120 gram dadels in stukjes en mix met een staafmixer of blender door de geprakte banaan heen. Voeg dan het ei en de melk toe en mix goed door. Voeg dan het meel, bakpoeder, suiker, kaneel en een snuf zout toe en mix nogmaals tot alle ingredi√ęnten goed zijn opgenomen. Snijd de overgebleven dadels in stukjes en verkruimel de walnoten en roer door het beslag heen. De cake gaat ongeveer 40-45 minuten in de oven.¬†

 

Geloof me, deze dadel-bananencake wil je!