Er wordt vaak gedacht dat brood vol met koolhydraten zit en dat je dit beter kan laten liggen als je wil afvallen. Dit klopt gelukkig niet helemaal, het gaat er namelijk om welk brood en beleg je kiest.

Tegenwoordig zijn er zo veel broodsoorten, dat ik begrijp dat je niet weet waar je op moet letten. Ik raad je aan om voor volkorenbrood te kiezen. Dit is brood gemaakt van volkorenmeel waarin de gehele graankorrel is verwerkt. Let op dat er ook echt volkoren op de verpakking staat. Het is namelijk niet zo dat al het bruin brood ook volkoren is.

Volkoren producten bevatten veel goede voedingsstoffen. Denk aan koolhydraten, vezels, ijzer, eiwit en B-vitamines. De langzame koolhydraten zijn hierin verwerkt.

Je kan eindeloos variëren met volkoren producten. Niet alleen met volkorenbrood, maar ook met volkorenpasta, zilvervliesrijst, bulgur, volkoren couscous kan je heerlijke gerechten maken.

Het is echt de moeite waard om over te stappen op volkoren producten. Deze producten zijn rijk aan vezels en horen thuis in een gezond eetpatroon. Deze vezels zijn belangrijk bij een goede spijsvertering. Je behoudt langer een verzadigd gevoel na het eten.

Kies jij de volgende keer voor een volkoren product?