Met deze regenachtige dagen heb ik altijd zin om van alles en nog wat te bakken. Ik wil dan ook graag deze heerlijke cake met je delen. Deze cake eet je als ontbijt of als een verantwoord tussendoortje.

Wat heb je nodig:

  • 1 grote appel of 2 kleine appels
  • 1 grote banaan
  • 2 el kaneel
  • 250 gram havermoutvlokken tot meel maken
  • 5 eieren
  • 4 el honing
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 100 gram rozijnen
  • Cakevorm
  • Bakpapier

Uitleg:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de appel in kleine stukjes en meng met 1 el kaneel en zet even apart.
  3. Maal de 250 gram havermoutvlokken tot meel en mix de het meel met de eieren tot een gladde massa.
  4. Voeg dan de banaan en de andere eetlepel kaneel en de eetlepels honing toe aan het mengsel. Mix het beslag nogmaals tot een gladde massa.
  5. Voeg nu de overige 50 gram havermoutvlokken en de rozijnen toe aan het beslag en mix het nog even kort.
  6. Als laatst voeg je de stukjes appel toe. Roer deze door het beslag totdat de stukjes appel goed verdeeld zijn.
  7. Stort het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif de cake in de oven voor ongeveer 40 tot 45 minuten.

Geniet ervan!